26.02.2021

Dagvaarding politierechtbank ontvangen?

Leestijd: 4 minuten

Een dagvaarding voor de politierechtbank ten gevolge van een te zware voet, een glaasje te veel op of een verkeersongeval, het rijden zonder rijbewijs… Het kan ieder van ons overkomen.

 

Wat als u een dagvaarding voor de politierechtbank hebt ontvangen en zich moet verantwoorden voor de politierechter?

Wanneer kan je een dagvaarding van de politierechtbank ontvangen?

Je kan een dagvaarding van de politierechtbank of pro justitia ontvangen door te rijden zonder rijbewijs, voor een parkeerboete, het door het rood rijden, het rijden onder invloed van alcohol of drugs, te rijden zonder verzekering of omwille van een snelheidsovertreding of voor een vluchtmisdrijf. Laat je bijstaan door onze advocaat gespecialiseerd in verkeersrecht om je te verdedigen op de politierechtbank.

 

Advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht

Ons advocatenkantoor Van Eeckhoutte & Braeye is gespecialiseerd in verkeersrecht. Wij beschikken over advocaten verkeersrecht met jarenlange ervaring. Onze ervaring en gedrevenheid zetten we in om jou te verdedigen op de politierechtbank.

 

Ontvang jij een dagvaarding van de politierechtbank dan staan onze goede advocaten verkeersrecht je met raad en daad bij, informeren je over de strafrechtelijke procedure, de toepasselijke wetgeving en mogelijke straffen of gevolgen.

Op basis van expertise en ervaring bespreken we de gewenste strategie.

 

Rechtsbijstandverzekering auto

We horen je al denken: Een advocaat, hoeveel gaat me dat kosten? In de meeste gevallen is er rechtsbijstand voorzien via de autoverzekering. Dit wil zeggen dat de vergoeding voor de advocaat wordt gedekt door de rechtsbijstandverzekering.

 

Ons advocatenkantoor kijkt bij elk dossier voorafgaandelijk na of je al dan een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht in België. Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan mag jij je door een advocaat naar keuze laten bijstaan om je te verdedigen voor de politierechtbank.

 

3 Tips voor het verschijnen op de politierechtbank

1.    Jouw aanwezigheid op de politierechtbank

Indien je je laat bijstaan door een advocaat verkeersrecht, dan is jouw persoonlijke aanwezigheid voor de politierechter niet verplicht. In bepaalde gevallen oordelen we echter dat jouw aanwezigheid een positief effect kan hebben op de uitspraak. Indien je graag persoonlijk aanwezig wenst te zijn om je dossier te verdedigen, is het belangrijk vooraf te bespreken welke info je al dan niet deelt met de politierechter.

 

Wil je een straf met uitstel bekomen?
Wil je de feiten of een boete betwisten?
Wil je een lagere geldboete bekomen omwille van financiële redenen?
Wil je een rijverbod tijdens het weekend in plaats van tijdens de week omdat je in de week elke dag op de baan moet?

 

Bespreek dit met ons en zorg voor bewijsstukken. De politierechter is ook maar een mens. In de meeste gevallen staat hij of zij open voor redelijke argumenten en is vatbaar voor een passende straf.

 

2.    Gevat voor het rijden onder invloed van drugs of alcohol?

Hebben de feiten waarvoor je moet voorkomen voor de politierechtbank te maken met het rijden onder invloed van drugs of alcohol? Dan kan het raadzaam zijn om vóór de zitting bij een dokter langs te gaan. Indien de resultaten van een bloed- of urineanalyse in jouw voordeel zijn, kunnen deze als bewijsstuk in de procedure worden gebruikt met als doel een mildere straf van de politierechter te bekomen.

 

3.    Wees jezelf

Je hoeft je voor de politierechter niet anders voor te doen dan je bent. Je moet dus geen kostuum of nieuwe jurk aantrekken.Een normaal verzorgd voorkomen is meer dan voldoende. Het enige wat de rechtbank van jou verwacht, is dat je je respectvol en hoffelijk gedraagt in de politierechtbank.

 

Advocaten verkeersrecht

Heb je een dagvaarding van de politierechtbank ontvangen? Neem contact op met onze advocaten verkeersrecht meester Braeye en meester Van Eeckhoutte of open jouw dossier online bij  advocatenkantoor Van Eeckhoutte & Braeye in Roeselare of Waregem. En laat je voor je op de politierechtbank bijstaan door onze advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht.

 

_84A6781-Edit.jpg

Kernexpertises — Dagvaarding politierechtbank ontvangen?

Kernexpertises