"Elk proces is een wedstrijd die we willen winnen."


"Een rechtszaak is bloedserieus en tegelijk een spannend spel. Voor onze cliënten in de eerste plaats. Maar ook voor onszelf. Onze reputatie staat op het spel." Als gedreven advocaten nemen Michiel Van Eeckhoutte en Stijn Braeye geen blad voor de mond."

"Een goede advocaat staat met twee voeten in het leven. Dat kan nergens beter dan in het hart van de stad."

Onder de kerktoren, vlakbij de Roeselaarse Grote Markt. Daar huist advocatenkantoor Van Eeckhoutte & Braeye. Een zeer bewuste keuze. Stijn: "Als advocaten zetten we ons in voor bedrijven en mensen. Dat doe je niet vanuit een ivoren toren, maar met zin voor realiteit en met twee voeten in het leven. Bovendien tonen we dat advocaten toegankelijk en bereikbaar zijn. Onze deur staat letterlijk open. Zo zeggen we niet enkel dat we drempels verlagen. We doen het ook."

Om de clienten nog beter te kunnen bedienen werd ook een tweede kantoor opgestart in het centrum van Waregem, met bijkomende vennoten Liesbeth Janssens en Bram Allemeersch. "De keuze voor schaalvergroting was een logische stap, precies omdat het kantoor zo all-round is", zeggen Bram Allemeersch en Liesbeth Janssens. "Vooral de cliënt vaart wel bij onze grotere capaciteit. De tijd van het eenmanskantoor is voorbij."

"De dynamiek onder onze advocaten is onze grootste kracht."

Gestart in 2009 hadden Michiel en Stijn niet de bedoeling om het grootste advocatenkantoor in Roeselare te worden. Wel het meest toegankelijke en persoonlijke kantoor met liever sprekende resultaten in plaats van ronkende titels. "Dat is eigen aan onze generatie, denk ik. Dat merken we ook onderling. We overleggen heel vaak met elkaar. Zo ontstaan nieuwe invalshoeken en strategieën. De dynamiek onder onze advocaten is de grootste kracht van onze kantoren."

"Op veel vlakken lijken Roeselare en Waregem op elkaar. Het zijn alletwee steden die het economisch ook heel goed doen en waar een vergelijkbare mentaliteit heerst ", benadrukken advocaat-vennoten van Waregem Liesbeth en Bram.

"Elke zaak is een persoonlijk drama. Onze cliënten vertrouwen ons om de beste oplossing uit de brand te slepen"

Een advocaat is een juridisch adviseur en tegelijk een luisterend oor. Ook voor u als bedrijf of particulier. "Elke zaak is een persoonlijk drama. Een bedrijfsleider die te kampen heeft met grove wanbetalers is vaak even emotioneel als een moeder die vecht om het hoederecht van haar kinderen", weet Michiel uit ervaring. "Het klinkt klef, maar het is wel zo: om welke materie het ook gaat, als advocaat vecht je tegen onrecht en wil je de beste realistische oplossing uit de brand slepen. Onze cliënten verwachten niets minder. En terecht."

"Elk proces is een wedstrijd
die we willen winnen"Maak kennis met onze advocaten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK